A stáb

Kelemen Péter - operatőr

KELEMEN PÉTER

OPERATŐR

Televíziós múltam, számtalan kisebb-nagyobb produkcióban való ténykedésem, és egy igazi barátság hozta be az életembe a "Csillagnézőket".
Mikor a rendező megkeresett elképzeléseivel, egy percig sem gondolkodtam, azonnal rábólintottam felkérésre.
A forgatás alatt aztán egy váratlan és meglepő "baleset" történt: belenéztem egy csillagászati távcsőbe. Aztán egy másikba. majd egy harmadikba. És hamarosan a sajátomba fogok belenézni.
Nem egyszer, nem kétszer és nem is háromszor...
Jó úton a "Csillagnézők", mert nálam már elérte azt, amire szánjuk...

Jónás Péter - kreatív operatőr

JÓNÁS PÉTER

KREATÍV OPERATŐR

Az operatőr munkájában az a legszebb feladat, amikor szabadon engedheti látásmódját, kreativitását és az ezzel kapcsolatos érzelmeit. A Csillagnézőknél ezt messzemenőkig megtehettem, emlékezetes pillanatokat szerezve önmagamnak, de - reményeim szerint - legelsősorban a nézőknek. Kevés olyan látványos élményben volt részem, mint a csillagos égboltban.

Vízi Péter - szakértő

VIZI PÉTER

SZAKÉRTŐ

Nekünk, amatőrcsillagászoknak dolgunk van az emberekkel: ráébreszteni őket, hol élünk valójában, milyen a világ körülöttünk.
Részt venni egy olyan filmben, ami erről szól, lehetőség, öröm és megtiszteltetés.

Mizser Attila - producer

MIZSER ATTILA

PRODUCER

A Csillagászat Nemzetközi Éve tiszteletére Pete Gábor barátommal készítettük a Hobbink: a csillagos ég című sorozatot; akkor már volt alkalmam belekóstolni a filmkészítésbe. A Csillagnézők most pedig megmutatják, milyen nagyszerű dolog a csillagnézés, és azt is, hogy milyen kiváló dolog a Csillagnézők nézése.

Madarász Kincső - narrátor

MADARÁSZ KINCSŐ

MESÉLŐ

Rengeteg fényképet láttam már csillagködökről, és látványos égitestekről, de a nyomába sem érnek annak, ha az ember maga tapasztalja meg a felfedezés varázslatos élményét. Mi akik a kamerák mögött - és előtt - dolgozunk, azért tesszük hogy mindenkihez eljusson ez az üzenet, és az emberek fel merjenek nézni az égre, hogy megcsodálják azt.
Azért csatlakoztam, mert hiszem, hogy ez lehetséges.

Ruzsics Kriszta - narrátor

RUZSICS KRISZTA

NARRÁTOR

Nagy kihívás a Csillagnézők. Őszintén bízom benne, hogy a filmmel sokakat ki tudunk csábítani az égbolt alá. Ez az egyetlen célunk: megismertetni másokkal is azt, amit mi már oly jól ismerünk.

Pukler Judit - rendezőasszisztens

PUKLER JUDIT

RENDEZŐASSZISZTENS

Belecsöppenni egy ilyen érdekes témájú filmforgatásba, már önmagában izgalmas dolog.
Amit eddig láttam a magyar amatőrcsillagászok életéből, munkájából, teljesen magával ragadott. Egyre inkább igaznak és követendőnek érzem a film mottóját, miszerint
"van élet a laptopokon túl..."

Szőke Balázs - rendező

Szőke Balázs

FORGATÓKÖNYVÍRÓ, RENDEZŐ

Életem legnagyobb kalandja a gyermekeim születése után a Csillagnézők. Több, mint 40 éve vagyok büszke tagja a hazai amatőrcsillagászati közösségnek. Ez az idő bőségesen elegendő volt arra, hogy visszavonhatatlanul megbizonyosodjak arról:
jó helyre csöppentem az Univerzumban.
Ezt a helyet mindenkinek ismernie kell, ezért találtam ki a "Csillagnézőket".
Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy szabadidőnkben csodálatos lehetőségeket találunk a laptopok, a tabletek és a mobitelefonok monitorjain túl...
Úgy hívják: VILÁGEGYETEM, TÁVCSŐ, BARÁTOK...